©  AP

Dodelijke brand in Japans gebouw: “Goed voorbereide daad”

Na de verwoestende brand in een gebouw in het Japanse Osaka waarbij vorige week 24 doden vielen, raken steeds meer details bekend over de vermoedelijke brandstichter. Volgens Japanse media plande de 61-jarige psychiatrische patiënt zijn daad  zorgvuldig.

mtmBron: BELGA

De man, die in het ziekenhuis ligt met zware verwondingen, zou vorige maand benzine hebben gekocht en op het moment van de feiten een aansteker en een spuitbus bij zich hebben gehad. 

Hoewel er nog geen arrestatiebevel tegen hem is uitgevaardigd, heeft de politie de identiteit van de verdachte, met inbegrip van zijn volledige naam en leeftijd, vrijgegeven. 

Het vuur brak uit op de vierde verdieping van het acht verdiepingen tellende gebouw, dat in de buurt van het station van Osaka ligt. In het gebouw bevindt zich ook een psychiatrisch ziekenhuis. Tientallen brandweerwagens en ambulances werden ingezet en het vuur kon al na ongeveer 30 minuten worden gedoofd.

In totaal werden 27 slachtoffers naar het ziekenhuis gebracht, onder wie de vermoedelijke brandstichter. Zijn toestand is nog kritiek.

Meer over Japan

Aangeboden door onze partners