© TV Limburg

Tennis

Elise Mertens breekt met partner Robbe Ceyssens en stelt broer van David Goffin aan als coach

Robbe Ceyssens is niet langer de coach van zijn vriendin Elise Mertens. Zijn taak wordt overgenomen door Simon Goffin, de broer van David die al een tijdje aan de slag is in de Kim Clijsters Academy in Bree.

Johan Mulders

De samenwerking met Ceyssens begon al in 2017 in Roland Garros. Een goed jaar later werd de samenwerking een eerste keer gestopt. In maart 2019 namen ze de draad opnieuw op. Dit weekend maakte de 26-jarige Hamontse bekend dat ze hun professionele samenwerking weer stop zetten.

Het is duidelijk dat Mertens voor een nieuwe wind kiest volgend seizoen. Eerder wisselde ze ook al van dubbelpartner. Ze koos voor Veronika Koedermetova in de plaats van Su-wei Hsieh. Ook haar conditietrainer, Quentin Struckmayer, is nieuw. Ze wisselt bovendien van racket. Voortaan speelt ze met Babolat in de plaats van Head.

Simon Goffin is geen onbekende in het tenniswereldje. Als coach werkte hij al samen met Andrea Petkovic en Anastasia Pavljoetsjenkova. In haar bericht op sociale media bedankt Elise haar vriend Robbe voor de jarenlange samenwerking. “Hallo allemaal, Robbe en ik hebben de beslissing genomen om op professioneel vlak onze samenwerking te beëindigen”, verklaart Belgiës nummer 1. “Het traject dat we samen hebben afgelegd is echt ongelofelijk geweest en ik wens Robbe het allerbeste in de toekomst!”

Meer over Elise Mertens

Aangeboden door onze partners