©  DBA

Tomorrowland krijgt vergunning voor drie weekends in 2022

Tomorrowland heeft van de provincie Antwerpen een vergunning gekregen om in 2022 eenmalig drie weekends lang (in plaats van twee) een festival te organiseren. Aan de vergunning zijn wel een aantal voorwaarden verbonden die uit een overleg met de buurt zijn gekomen. Tomorrowland reageert verheugd en zegt zich aan de voorwaarden te zullen houden.

jvhBron: BELGA

Tomorrowland had in september een aanvraag ingediend voor drie festivalweekends in 2022, naar eigen zeggen om de enorme verliezen door de vanwege de coronacrisis afgelaste edities van 2020 en 2021 gedeeltelijk goed te maken. Zowel de provincie als de gemeentebesturen van Boom en Rumst lieten weten daar niet weigerachtig tegenover te staan, mits goede afspraken rond onder meer mobiliteit en geluidsoverlast. Nu is de vergunning dus effectief een feit.

“We zijn hier natuurlijk heel blij mee”, reageert Tomorrowland-woordvoerster Debby Wilmsen. “We kunnen nu aan de slag om drie weekends voor te bereiden. Die zullen allemaal in juli vallen. We zullen op eenzelfde manier werken als bij twee edities, dat wil zeggen met de nodige variaties op de affiche.”

Tot de voorwaarden horen onder meer het schrappen van de eigen helikoptervluchten, een vroegere sluiting van openingsfeest The Gathering op de camping en afspraken rond mobiliteit, vuurwerk en toegankelijkheid. “Het gaat om punten die uit overleg met de buurt zijn gekomen”, zegt Wilmsen. “We waren hiervan dus op de hoogte en we zullen ons aan die afspraken houden.”

De praktische details van Tomorrowland 2022 zullen binnenkort worden onthuld.

Meer over Tomorrowland

Aangeboden door onze partners