Dankzij de schenking kan de Voedselbank zijn duizenden verbruikers in de provincie een warm feestmaal bezorgen in de eindejaarsperiode. ©  KH

Voedselbank deelt 10.000 kerstmaaltijden uit aan kansarme Limburgers

Hasselt -

Woensdagochtend is de Voedselbank Limburg gestart met de verdeling van 10.000 porties soep en koninginnenhapjes met puree aan de Limburgse Sint-Vincentiusverenigingen, OCMW’s en andere sociale organisaties. Die bezorgen deze kerstmaaltijden op hun beurt aan Limburgers die het minder breed hebben.

De maaltijden worden geschonken door maaltijdproducent Deliva en cateringbedrijf Umami en zullen bovenop de normale voedselbedelingen bedeeld worden. “Zo willen we onze maatschappelijke betrokkenheid tonen”, zegt algemeen directeur Hans Desmet van het Genkse Deliva. “Daarnaast schenken we 135 eenpersoonsmatrassen aan mensen in Hasselt en Heusden-Zolder. We zijn bijzonder blij dat we voor beide acties kunnen rekenen op de hulp van Sint-Vincentius, Voedselbank Limburg en serviceclub Rotary Club Hasselt.”

125 ton per maand

“Door deze indrukwekkende schenking kunnen we onze duizenden verbruikers in de provincie, een warm feestmaal bezorgen in de eindejaarsperiode”, zegt voorzitter van Voedselbank Limburg Hendrik Claessens. “We starten nu met de bedeling van 6.500 maaltijden, de rest volgt later deze week. Daarnaast zorgen we dat ook de matrassen op de juiste plaatsen terechtkomen.”

De Voedselbank Limburg wordt intussen steeds meer opgezocht. “We verdelen ongeveer 125 ton voeding per maand”, zegt Hendrik Claessens. “Tussen januari en oktober 2020 hebben we 1.242 ton aan voeding verdeeld, in dezelfde periode van dit jaar was dat 1.273 ton, wat bewijst dat de noden blijven toenemen. Belangrijk om mee te geven is wel dat particulieren niet zelf voeding kunnen komen afhalen. De verdeling gebeurt uitsluitend via menslievende organisaties.” dj

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer