Dit zijn de meest opmerkelijke passages uit ‘De Biecht van Veljkovic’

Dejan Veljkovic, de spijtoptant van het voetbalschandaal Propere Handen, heeft heel wat te vertellen in zijn boek ‘De Biecht van Veljkovic’. Dit zijn de meest opmerkelijke passages.

bl

LEES OOK. Veljkovic doorbreekt stilte: “Ons voetbal is door en door rot, iedereen wil extra geld verdienen”

Jovanovic is beledigd

In de zomer van 2011 ligt manager Herman Van Holsbeeck onder vuur bij Anderlecht. Hij wordt uitgejouwd op de fandag en belt naar Dejan Veljkovic. “We gaan naar Liverpool, we gaan Milan Jovanovic halen.” Eerder die zomer had Jovanovic nog onderhandeld in Anderlecht, maar het eerste bod van paars-wit vond Jova “bespottelijk”. Hij was beledigd en vertrok meteen. “Scheur het voorstel kapot en gooi het in de vuilnisbak.” Dejan Veljkovic klaart nadien de “onmogelijke job”: Jovanovic losweken bij Liverpool en naar Anderlecht brengen.

De keuken was echt verkocht

“De keuken is verkocht.” Dat stukje codetaal werd symbool voor de omkoopzaak KV Mechelen-Waasland-Beveren. Dejan Veljkovic zei het aan de telefoon tegen KV Mechelen-bestuurder Thierry Steemans, nadat hij bij Waasland-Beveren-voorzitter Dirk Huyck op bezoek was geweest. Volgens Veljkovic heeft hij nooit geld aangeboden aan Huyck. Wel heeft hij ooit een echte keuken besteld in de interieurzaak van de vrouw van Huyck. En ook andere meubelen.

LEES OOK. Veljkovic beschuldigt ref Delferière, maar zet Vertenten uit de wind: “Sébastien wilde ook zijn deeltje van de koek”

Besnik Hasi is clean

Enkele mensen worden door Dejan Veljkovic opvallend uit de wind gezet. De ex-trainers Aleksandar Jankovic en Besnik Hasi, ex-Genk-voorzitter Herbert Houben, ref Bart Vertenten. Zij hebben volgens de spijtoptant nooit iets onbehoorlijks of illegaals gedaan. Dat Besnik Hasi onlangs nog met zijn foto in de pers verscheen, betreurt Veljkovic. “Hij is een van de meest correcte mensen in de voetbalwereld en heeft niets met mijn illegale constructies te maken.”

LEES OOK. “Peter Maes liet een bundeltje briefjes van 500 euro langs zijn duim gaan. Dan stak hij alles in zijn tas”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer