De dansvloer werd voor zijn moderne dans omgetoverd tot een groot schaakbord. ©  Play4

Dancing with the Stars

Jury zet Pieter Timmers schaakmat in ‘Dancing with the Stars’: “Ik ben erg teleurgesteld”

Beringen -

Another one bites the dust weerklonk er tijdens de openingsdans van de eerste liveshow van ‘Dancing with the Stars’. Het was Pieter Timmers (33) die in het stof beet en de wedstrijd moest verlaten. Maar wat wil je, met een gebroken rib?

Nele Coune

Pieter Timmers tijdens zijn moderne dans met Natascha: “Ik ben niet teleurgesteld in onze prestatie. We hebben iets heel mooi neergezet.” ©  Play4

Als eerste afvallen: het is nooit leuk, maar iemand moet de eerste zijn. In dit derde seizoen van Dancing with the Stars is Pieter Timmers de pechvogel. Om de afvaller te bepalen, werd er gerekend met de scores van de jury van de eerste twee shows. Die telden samen mee voor vijftig procent. De andere helft werd door de kijkers thuis bepaald. Timmers sloot vorige week het klassement af met 19 punten en was ook zaterdag de laatste van de klas met 21 punten voor zijn moderne dans. Hiervoor werd de dansvloer omgetoverd tot een groot schaakbord, maar de zwemmer werd schaakmat gezet door de jury.

LEES OOK. Vriend Nina Derwael supportert vanop voetbalveld: “We proberen elkaar kracht te geven”

“Ik ben erg teleurgesteld”, zegt Timmers achteraf, en we lezen het ook van zijn gezicht af. Dochtertjes Jutta (4) en Stella (8 m) zullen hun papa mogen troosten. “Ik ben niet teleurgesteld in onze prestatie, maar wel in de punten. Ergens hadden we het wel al zien aankomen. We hadden sowieso al een grote achterstand na vorige week. Toen hadden we ook hetzelfde gevoel: dat we te weinig punten gekregen hadden. Nu krijgen we twee punten meer ondanks dat we een hele progressie en keiharde inzet getoond hebben. We hebben iets heel mooi neergezet, maar dat vertaalt zich niet in de punten. Dat is wel jammer.” Toch kreeg de zwemmer van twee meter groot ook complimenten van de juryleden. Joffrey Anane liet weten dat hij Timmers graag bezig zag en dat hij vooral nog meer van hem wilde zien. “Ik heb héél veel positieve reacties gekregen en misschien heeft dat wel geresulteerd in veel stemmen van de kijkers, maar het gat was te groot.”

Agenda

“Ik heb samen met Natascha heel veel mooie en leuke momenten beleefd.” © Joris Herregods 

Ondanks het te vroege afscheid blikt de Beringenaar terug op een positieve ervaring. “Ik heb vanaf het begin gezegd dat het voor mij een serieuze uitdaging was. Ik was echt een stijve plank en om nu dit neer te zetten... Dat is voor mij al enorm. Ik heb ook met Natascha (zijn danspartner, nvdr.) heel veel mooie en leuke momenten beleefd. We hebben samen een heel leuk proces doorgemaakt.” Of er nog een bepaalde stijl was die hij zeker had willen uitproberen? “Ik had graag eens freestyle of hiphop willen doen. Of eens een latin dance. Van alles eigenlijk. (lacht) Ik had de smaak wel te pakken. De repetities voor de volgende weken waren ook al allemaal ingepland. Dus mijn agenda gaat plots heel wat leger zijn.”

Pijnstiller

Om zich voor te bereiden op zijn moderne dans kreeg Pieter Timmers afgelopen week ook een workshop mixed martial arts. De grote vriendelijke reus - volgens jurylid Jan Kooijman - moest tonen dat hij ook boos kan zijn. Dat potje vechten zorgde effectief voor de juiste inleving, maar het leverde de atleet ook een ritje naar de spoedafdeling op. “Mijn ribben zijn serieus gekneusd. Ik kan bijna niet lachen of roepen en de koprol in onze choreografie zorgde ook iedere keer voor een serieuze impact. Ik ben nog naar de kinesist geweest. Die had me helemaal ingetapet, maar veel heeft dat niet geholpen”, klonk het zaterdag.

Een dag later bleek ook waarom: Timmers danste niet enkel met gekneusde, maar ook een gebroken rib, deelde hij zondag mee op Instagram. “Was dit tijdig ontdekt, had ik waarschijnlijk niet mogen meedoen. Maar wie me kent, weet dat de kans zeer groot is dat ik toch gewoon het podium op kroop.” Het bewijst nog maar eens de tomeloze inzet van de atleet, die elk pijntje erbij neemt. “Want desondanks heb ik mij wel echt gesmeten.”

LEES OOK. Nora Gharib krijgt hoogste score voor emotionele wals: “Ik heb ervan wakker gelegen”

De nacht na de eerste liveshow sliep hij niet veel. Hij had de show nog zeker drie keer helemaal afgespeeld in zijn hoofd. Staan er hem nu nog slapeloze nachten te wachten? “Ik ga denk ik zo’n zware pijnstiller nemen dat ik helemaal van de wereld ben.” (lacht)

‘Dancing with the Stars’, iedere zaterdag op Play4. De afleveringen zijn ook te (her)bekijken op GoPlay.

Meer over Dancing with the Stars

Aangeboden door onze partners