Jérémy Doku kwam in de Conference League 17 minuten in actie, tegen Vitesse was dat.  

Jérémy Doku kwam in de Conference League 17 minuten in actie, tegen Vitesse was dat.  ©  ISOPIX

“UEFA bevestigt dat duel Tottenham-Rennes afgelast is”

De wedstrijd van vanavond om 21u in de Conference League tussen Tottenham en Rennes is afgelast na een corona-uitbraak bij de Spurs. Dat heeft de Europese Voetbalconfederatie (UEFA) volgens verschillende media bevestigd.

Bron: BELGA

Woensdag meldde Tottenham dat acht spelers en vijf stafleden besmet zijn met het coronavirus en dat het duel niet kan doorgaan. Volgens het UEFA-reglement moeten clubs echter spelen wanneer ze 13 fitte spelers op hun A-lijst hebben, onder wie een doelman.

Rennes ontkende na het bericht van Tottenham dat de partij afgelast is. "De UEFA heeft niet beslist dat de wedstrijd niet doorgaat, Tottenham heeft dat eenzijdig gedaan. Wat ons betreft wordt er donderdag gewoon gespeeld", meldde het team van Rode Duivel Jérémy Doku.

Rennes is al zeker van groepswinst. Om de tweede plaats gaat het tussen Tottenham en het Nederlandse Vitesse van Loïs Openda, dat donderdag het Sloveense Mura partij geeft. Vitesse en Tottenham hebben nu allebei 7 punten en het onderling resultaat is gelijk, waardoor het doelsaldo doorslaggevend kan worden.

De UEFA kan de wedstrijd opnieuw inplannen, ten laatste op 31 december moet de groepsfase afgerond zijn. (belga)

Aangeboden door onze partners