Novak Djokovic. 

Novak Djokovic. ©  AFP

 

Toernooidirecteur Australian Open: “Geen medische uitzondering voor Novak Djokovic”

De toernooidirecteur van de Australian Open, Craig Tiley, heeft het gerucht ontkracht dat voor Novak Djokovic een uitzondering wordt gemaakt met betrekking tot vaccinatie. Tiley herhaalde nog maar eens dat ook de nummer 1 van de wereld gevaccineerd moet zijn om deel te nemen.

Tom MasBron: BELGA

“Om vooraf duidelijk te zijn: niemand kan de Australian Open spelen zonder vaccinatie”, zei Tiley. “De enige voorwaarde waaronder je kunt deelnemen, is als je een medische vrijstelling krijgt van de Australische autoriteiten. Maar ik heb vanmorgen rapporten gezien en er zijn op dit moment geen medische vrijstellingen verleend.”

De nummer 1 en negenvoudig kampioen staat op de eerder deze week verschenen deelnemerslijst, maar dat zegt volgens Tiley niet zoveel. “Iedereen komt op de deelnemerslijst. Het is geen toezeggingslijst over wie er precies in de loting meegaan. Dat komt over enkele weken wanneer de daadwerkelijke lijst definitief wordt.”

Er werd gesuggereerd dat voor Djokovic mogelijk een uitzondering wordt gemaakt. Vorige week liet de vader van de Serviër nog weten dat zijn zoon onder deze voorwaarde niet van plan is af te reizen naar Melbourne. “Onder deze voorwaarden en met deze chantage zal Novak waarschijnlijk niet spelen daar”, liet hij in duidelijke taal op de Servische televisie weten. “Natuurlijk wil hij spelen, want hij is een atleet. Maar niet onder deze omstandigheden. Ik zou het niet doen. En hij is mijn zoon, dus vul maar in.”

De Australian Open begint op 17 januari.

Toernooidirecteur Craig Tiley. 

Toernooidirecteur Craig Tiley. ©  AFP

Meer over Novak Djokovic

Aangeboden door onze partners