©  REUTERS

Champions League

Romelu Lukaku scoort na tien duels droogte voor Chelsea en heeft record van Nilis beet

Hij kan het nog. Romelu Lukaku (28) stond woensdagavond aan het kanon voor Chelsea. Dat was hem in zijn vorige tien matchen niet gelukt. Een zege leverde het niet op, want in de blessuretijd gaven The Blues deze nog uit handen tegen Zenit (3-3).

dvd

De Blues waren al geplaatst voor de 1/8ste finales van de Champions League en leken zich op het veld van Zenit ook te verzekeren van groepswinst in poule H. Ze gaven in de toegevoegde tijd echter nog een 2-3-voorsprong uit handen en moeten vrede nemen met de tweede plaats, na Juventus. Maar oké, Lukaku had toch reden om blij te zijn, omdat hij dus eindelijk weer kon scoren. Van 14 september, van de heenmatch tegen de Russen, was het al geleden dat de Rode Duivel raak trof. Nadien volgde een uitzonderlijke periode van droogte en dan stond hij ook nog een maand langs de kant met een blessure.

Tijd om de draad weer op te pikken. Voor het eerst sinds zijn comeback zette Thomas Tuchel hem weer in de basis en hij bedankte met een goal. Op het uur glipte spitsbroer Timo Werner door de buitenspelval en legde hij af tot bij Lukaku, die simpel binnentikte. Werner was wel de grote man, want de Duitser scoorde zelf nog twee keer.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lukaku werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald en hoopt komend weekend te kunnen bevestigen tegen Leeds. Het Belgische record dat hij woensdag boekte, kan hem extra moraal opleveren. Het was zijn 39ste doelpunt in Europees verband. Daarmee troeft hij Luc Nilis af, die destijds op 38 stuks afklokte.

Aangeboden door onze partners