©  BELGAIMAGE

KV Mechelen - KRC Genk

Ref Jonathan Lardot test positief op corona na match tussen Mechelen en KRC Genk

Ook de scheidsrechters ontsnappen niet aan corona. Jonathan Lardot (37) legde een positieve test af.

De Waalse ref floot zondagavond nog de match tussen KV Mechelen en Genk, maar vertoonde (lichte) symptomen en zijn vermoedens werden nadien helaas bevestigd. Momenteel vindt in Tubeke een stage plaats voor de scheidsrechters, maar Lardot zit dus in quarantaine en komt komend weekend niet in actie. Voor de midweekspeeldag volgende week hoopt het Referee Department hem te recupereren. Hij kan alvast individueel blijven trainen.

 

 ©  Isosport

Voor de rest blijft de schade bij de arbitrage wel beperkt, bevestigt operationeel directeur Stephanie Forde. “Op dit moment zitten we met heel weinig besmettingen. Voor de stage heeft iedereen nog eens een sneltest gedaan en van een uitbraak is zeker geen sprake. We hebben de groep ook onderverdeeld in kleinere groepen of bubbels en nemen extra voorzorgsmaatregelen, dus laten we hopen dat het zo blijft. Met ook nog de beker wordt het immers een heel drukke decembermaand.”

Intussen testte ook KV Mechelen alle spelers die op het veld stonden. Voorlopig waren zij allemaal negatief. Ook bij Genk doken nog geen postieve gevallen op.(dvd, thst)