“Eerst behoren we tot de horeca en nu staan we plots in het lijstje met dancings”, zegt Caroline Carpentier (links) van Tarzan & Jane in Heusden-Zolder.  

“Eerst behoren we tot de horeca en nu staan we plots in het lijstje met dancings”, zegt Caroline Carpentier (links) van Tarzan & Jane in Heusden-Zolder.  

Zaakvoerster binnenspeeltuin Tarzan & Jane trekt naar Raad van State na verplichte sluiting

Een groepering van binnenspeeltuinen uit Vlaanderen en Brussel stapt naar de Raad van State en vraagt bij hoogdringendheid de vernietiging van het Koninklijk Besluit dat hen verplicht te sluiten. Onder meer de zaakvoerder van Tarzan & Jane in Heusden-Zolder doet mee.

jvh, neacBron: BELGA

LEES OOK. Plots moeten ook binnenspeeltuinen dicht: “De kinderen stonden hier te huilen aan de deur”

De binnenspeeltuinen zijn sinds zaterdag verplicht gesloten, net als dancings en discotheken. Beide maatregelen staan in hetzelfde artikel van het KB. Daar wringt het schoentje, luidt het. “De overheid vertrekt vanuit veronderstellingen neemt op basis daarvan een drastische beslissing. En dat zonder overleg met de sector. We zijn ervan overtuigd dat we een positieve bijdrage kunnen leveren aan het welzijn van kinderen en dat in alle veiligheid. Daarom vragen we de vernietiging van dit KB.”

“De overheid is niet consequent. Eerst behoren we tot de horeca en moesten we samen dicht met de horeca. Nu staan we in het KB samen in het lijstje van dancings en discotheken. Het lijkt wel het Rad van Fortuin waar we telkens op de verliesbeurt komen te staan”, vergelijkt Caroline Carpentier van Tarzan & Jane de situatie.

De belangengroepering verwacht binnen de week een uitspraak.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's