©  Gezondigd

Geen zin om te koken op Kerstmis? Deze 5 afhaalmenu’s in Limburg zijn een tikje anders

Heb je geen zin om met de feestdagen zelf te koken? Bij deze vijf adresjes bestel je een afhaal kerst- of eindejaarsmenu dat net een tikkeltje anders is.

Kizzy van Horne

LEES OOK. KAART. Geen zin om zelf te koken? Hier haal je lekkere afhaalmenu’s voor de feesten

100% vegan

In juni opende Marianne Gorissen 100% Mianne in Genk, een nieuw eetadresje waar ze verse en huisbereide veganmaaltijden serveert. Ze heeft trouwens goed nieuws: de pop-up zal nog minstens een jaar langer, tot einde 2022, duren. Van een terrine van spinazie tot een ragout van linzen en boschampignons en strudel met rode biet en truffelaardappeltjes met Kerst (40 euro pp) tot een tartaar van bospaddenstoelen, risotto van krokante sjalot en ricotta van amandel en cheesecake met chocolade met Nieuwjaar (38 euro): 100% Mianne pakt steeds uit met een straf feestmenu.

100% Mianne, Vennestraat 127 in Genk. Info over hoe je kan bestellen: www.instagram.com/honderdprocentmianne
 

 © 100% Mianne

Sterrenkwaliteit

Ogst Deli, het jonge broertje van sterrenrestaurant Ogst in Hasselt, opent in januari officieel de deuren. Tijdens de eindejaarsperiode pakken ze al uit met een afhaalfeestmenu met vier gangen (82 euro). Je start met Noordzeekrab met zandwortel, yuzu en granaatappel. Als tussengerecht staat kabeljauw met knolselder en een curry- en citroengrassausje op het menu. Hoofdgerecht is parelhoen met pompoen. Ogst Deli sluit af met chocoladetaart. Hierbij komen nog drie hapjes om te starten en snoepjes voor bij de koffie. In de webshop vind je ook aangepaste wijnsuggesties bij elk gerecht.

Ogst Deli, Ridder Portmansstraat 6 in Hasselt. Info & bestellen: www.ogstdeli.be
 

 ©  Luc Daelemans

Lief voor je portemonnee

Bestel je een eindejaarsmenu van De Winning in Lummen of Houthalen, dan kan je niet enkel rekenen op betaalbare en lekkere gerechten, je steunt zo ook een sociale onderneming. Je kan zelf je menu samenstellen en hebt keuze uit onder andere pompoensoep (4,5 euro), vol-au-vent (7 euro), gratin dauphinois (3 euro), een gourmetpakket (10 euro pp), biscuit (23 euro) en veel meer. De gerechten worden gemaakt met groenten en vlees van de eigen boerderij. Je kan er een Belgisch wijntje of PK-bier bij nemen. Dit initiatief maakt ook deel uit van Buurtopjebord, waarbij 28 buurtrestaurants en foodmakers lekkers voor met de feestdagen maken.

Hoevewinkel De Winning, St. Ferdinandstraat 1 in Lummen, tweede afhaalpunt bij Bakkerij Compani, Dorpsstraat 45 in Houthalen. Info: www.dewinning.be of www.buurtopjebord.be
 

 © De Winning

Gezond de wereld rond

Gezondigd in Hasselt wil gezonde voeding toegankelijk maken door gezonde kant-en-klare afhaalmaaltijden aan te bieden. Dat gaat van vis en vlees tot veggie, geïnspireerd op de wereldkeuken. Alles wordt vers bereid in eigen keuken. Ook met de feestdagen biedt Gezondigd een gezond alternatief. Wat dacht je van een Tom Kha Kai soepje, gevolgd door kalfsmedaillon, dorade of gevulde portobello’s met zoete aardappel en gegrilde groentjes? Afsluiten doe je met gouden chocomousse met rode vruchten. Je kan bovenop dit Gevierd menu ook kiezen voor een Gefeest menu met extra hapjes. In januari opent Gezondigd trouwens een nieuwe locatie in Hasselt centrum.

Gezondigd, Veldstraat 99B in Hasselt. Info & bestellen: www.gezondigd.be
 

 © Gezondigd

Pikante kerst

Mag het wat exotischer? Dan is Thai met de feestdagen zeker een goed idee. Time for Thai in Lommel pakt uit met een Thaise feesttafel met o.a. pompoensoep, massaman kalkoen, rundvlees met peper en look, gewokte groenten, rijst en noedels en ander lekkers. Als dessert is er de panna cotta met kokos of tropische vruchtensalade. Of heb je al ooit Thaise barbecue geprobeerd? Het is weer eens iets anders. Thaise barbecue bestaat uit een combinatie van grillen en sudderen in bouillon. Het is gezond en leuk om met familie te doen tijdens de feestdagen. Verder heb je bij Time for Thai met de feestdagen ook nog de keuze uit heel wat andere Thaise gerechten.

Time for Thai, Balendijk 59 in Lommel. Info & bestellen: www.timeforthai.be
 

 © Time for Thai

Meer over Goesting Eten en drinken

Niet te missen