Margaret Keenan  ©  AP

Eerste gevaccineerde wereldwijd roept anderen op tot inenting: “Doe het gewoon”

De Britse vrouw (91) die een jaar geleden als eerste persoon wereldwijd een volledig getest coronavaccin kreeg, roept anderen op zich te laten inenten. “Doe het gewoon”, aldus Margaret Keenan in een video ter gelegenheid van het jubileum.

jvhBron: BELGA

De vrouw omschrijft de toediening van het Pfizer/BioNTech-middel op 8 december 2020 als “het beste wat ooit is gebeurd”. “Het was geweldig. Ik kan het nu niet geloven, wat er toen gebeurde. Ik ben zo blij dat ik de prik heb gekregen.” De grootmoeder, die volgende week haar 92e verjaardag viert, heeft inmiddels ook haar boostershot gehad.

In de video benadrukt Keenan dat het vaccin sterfgevallen kan voorkomen. “Het zal jouw leven en dat van jouw vrienden en familie redden”. Ook richtte ze zich tot de mensen die er nog over nadenken of ze een coronavaccin willen. “Denk er niet over na. Ga gewoon en laat het doen. Doe het gewoon. Het duurt niet lang om jezelf te laten vaccineren.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Coronavaccin

Aangeboden door onze partners