Op de schaatsbaan in Genk-Centrum zelf moet je geen mondmasker dragen. Wel om binnen te mogen. 

Op de schaatsbaan in Genk-Centrum zelf moet je geen mondmasker dragen. Wel om binnen te mogen. © Chris Nelis

Toch geen coronapas nodig voor schaatsbaan in Genk

GENK -

Wie gebruik wil maken van de schaatsbaan tijdens de eindejaarsdagen in het centrum van Genk, moet geen coronapas hebben om binnen te geraken. Daarmee komt het stadsbestuur terug op een eerdere beslissing om wel het CST te vragen aan de inkom.

Het bericht wordt bevestigd door schepen van Evenementen, Karel Kriekemans. “We hebben die beslissing genomen omdat we anders te veel zouden afwijken van het reglement dat geldt voor de aanpalende horecazaken”, zegt Kriekemans. “Nu worden dus dezelfde regels gehanteerd. Concreet betekent dit dat je een mondmasker moet dragen als je recht staat. Van zodra je zit aan een van de tafeltjes mag het weer uit. Dat zal ook zo zijn aan de standjes langs de ijsbaan. Als je iets gaat bestellen aan een van die standen moet het masker aan tot je weer zit. Ook wie zich aanmeldt om te schaatsen moet een masker dragen. Op de schaatsbaan zelf is dat dan weer niet nodig. Er is ook een open verbinding voorzien tussen de horeca op de Grote Markt en de schaatsbaan. Op die manier kunnen ouders op één van die terrassen een pannenkoekje eten terwijl ze hun kinderen op de schaatsbaan in de gaten houden. Er mogen honderd mensen gelijktijdig op de schaatsbaan en honderd mensen op de terrasjes ernaast.”

Stewards van Racing Genk worden ingezet om alles in goede banen te leiden. “We verwachten geen stormloop voor de ijsbaan. Onder meer ook omdat we enkel wat muziek op de achtergrond draaien, beperkt open zijn en er geen feestje van maken.” De schaatsbaan in Genk gaat vrijdag officieel open. (cn)

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's