Archiefbeeld ©  David Van Hecke

Nog geen akkoord over loonsverhoging politie: nieuwe acties niet uitgesloten

De vakbonden van de politie en minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden zijn woensdag na drie uur onderhandelen uit elkaar gegaan zonder een akkoord te bereiken. De bonden verwachten een nieuw voorstel en sluiten nieuwe acties later volgende week niet uit.

jvhBron: BELGA

De politievakbonden NSPV, VSOA, ACV Politie en ACOD voeren al weken onderhandelingen met minister Verlinden en hebben ook al diverse acties ondernomen. Ze klagen onder meer de vastgelopen loonsonderhandelingen en de herziening van de eindeloopbaanregeling aan.

Ook woensdag zaten de bonden opnieuw samen met Verlinden. “Na een onderhandeling van meer dan drie uur hebben alle leden van het gemeenschappelijk vakbondsfront beslist dat de minister terug naar de Kern moet”, luidt het na afloop bij de bonden. “Aangezien het budget en dus ook haar voorstel volstrekt ontoereikend zijn, moet de minister de nodige middelen vragen aan de Kern. Het huidige voorstel voldoet niet aan onze verwachtingen.”

Een nieuwe onderhandeling tussen beide partijen vindt volgende week dinsdag plaats. De bonden benadrukken dat ze die onderhandeling alle kansen willen geven en schorten de acties tot dinsdag op. “Als er dinsdag geen nieuw en toereikend voorstel op tafel komt, plannen we zeker nieuwe acties”, luidt het bij de bonden.

Meer over Annelies Verlinden

Aangeboden door onze partners