Het bewuste interview. © TV Limburg

Na corona-interview in tuin: burgemeester Marco Goossens berispt, maar hij krijgt geen straf

Oudsbergen -

De Oudsbergse burgemeester Marco Goossens (CD&V) is door gouverneur Jos Lantmeeters en minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers (Open Vld) op zijn voorbeeldfunctie gewezen. Ze doen dat naar aanleiding van enkele interviews die Goossens fysiek gaf, terwijl hij door een coronabesmetting in quarantaine was. Goossens krijgt wel geen sanctie.

Roger Dreesen

Eind oktober gaf burgemeester Marco Goossens in zijn tuin een interview aan TVL. De burgemeester was op dat moment besmet met corona en zat in quarantaine. De vraag van andere media om een fysiek interview werd door Goossens afgewezen. Radio 2 nam daarop contact op met gouverneur Jos Lantmeeters.

LEES OOK. Marco Goossens reageert na interview tijdens quarantaine: “In openlucht in onze tuin”

Lantmeeters stuurde een klacht door naar Somers. In overleg met Somers stelt de gouverneur nu dat de burgemeester een voorbeeldfunctie heeft en hij noemt de keuze van Goossens voor het geven van fysieke interviews “erg ongelukkig”. Een sanctie komt er evenwel niet.

De burgemeester krijgt de raad om in de toekomst dergelijke situaties best te vermijden. “In de toekomst zal ik zeker voorzichtiger zijn en indien nodig de media enkel via digitale weg te woord staan. Als burgemeester heb ik een belangrijke voorbeeldfunctie, dus neem ik het advies van de minister zeker ter harte”, besluit Marco Goossens. 

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio