©  WDK

Drugs- en seksfeest met zeven naakte mannen tijdens lockdown komt zaakvoerder sauna duur te staan

Gent -

Een drugs- en seksfeest met zeven naakte mannen tijdens de tweede lockdown is de uitbater (45) van een Gentse sauna duur komen te staan. Hij is woensdag veroordeeld tot 18 maanden cel met uitstel.

Simon Dekaezemaker

In december vorig jaar kreeg de politie melding van een lockdownfeest in een privésauna in Gent. Enkele agenten kwamen ter plaatse en troffen zeven naakte mannen aan die zich verstopten in de tuin. De mannen waren bezig met een groot drugs- en seksfeest. In het complex werd grote hoeveelheden MDMA, cocaïne, amfetamines en crystal meth aangetroffen.

De mannen kregen een onmiddellijke minnelijke schikking van 250 euro voor het overtreden van het samenscholingsverbod. De uitbater moest zich in november voor de rechter verantwoorden voor drugsfeiten en het onwettig verkrijgen van coronasteun. Volgens zijn advocaat Jan De Winter nam hij enkel drugs om op zo’n feestjes “in de sfeer te komen”. “Ondertussen is de man volledig clean”, zegt zijn advocaat.

Schaamteloos

De sauna-uitbater werd woensdag veroordeeld tot een celstraf van 18 maanden met uitstel en een boete van 16.000 euro, waarvan de helft met uitstel. “We leven in een vrije samenleving, maar tijdens een grote gezondheidscrisis beslist u om schaamteloos alle regels te overtreden. Een schande”, zegt de rechter. Voor het onwettig verkrijgen van coronasteun werd hij vrijgesproken.

Aangeboden door onze partners