© eva

Gemeenteraad

Gemeenteraad vergadert opnieuw digitaal op maandag 13 december

Riemst -

Na enkele openbare fysieke vergaderingen van de gemeente- en OCMW-raad eerder dit jaar besliste burgemeester Mark Vos om maandag 13 december opnieuw digitaal te vergaderen. “Spelbreker is uiteraard de coronapandemie die ons dwingt om zo weinig mogelijk risico’s te nemen. Als gemeenteraad hebben we een voorbeeldfunctie en volgen we de aanbevelingen van de overheid die aandringt op zoveel mogelijk telewerk.”

Aan de agenda van de gemeenteraad staan o.m. volgende punten: aktename van het ontslag van schepen Marina Pauly en aanstelling van opvolgend schepen Anja Slangen, aktename van het ontslag van politieraadslid Dirk Jacobs en aanstelling opvolgend politieraadslid Yves Chanson, aktename van de budgetten voor 2022 van de 11 kerkbesturen, vaststelling financiële bijdrage 2022 politiezone Bilzen-Hoeselt-Riemst, aanpassing reglement op de begraafplaatsen, vaststelling subsidie Natuurpunt Riemst voor de aankoop van natuurgebied Caestert, goedkeuring masterplan recreatiezone Herderen, bestek aanleg padelterreinen Herderen en skateterrein in Vlijtingen en bestek opmaak toeristisch masterplan Kanne/Vroenhoven. De OCMW-raad neemt o.m. akte van het ontslag van Mathieu Eycken als voorzitter van het Bijzonder Comité voor de Sociale Dienst en aanstelling van Mieke Loyens als opvolger en wordt gevraagd de aankoop van ‘woonmeters’ voor kwetsbare inwoners goed te keuren.

Belangstellenden kunnen de vergadering maandag 13 december vanaf 20 uur volgen via het YouTubekanaal op de gemeentelijke website. (eva)

Info: www.riemst.be

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio