©  Erik Pasman

Internationale schaatsbond schrapt EK shorttrack

De Europese kampioenschappen shorttrack gaan in januari definitief niet door. Nadat eerder de Duitse schaatsbond de organisatie van het evenement had teruggegeven vanwege de coronamaatregelen, vond de internationale schaatsbond ISU geen alternatief, zo werd dinsdag bekendgemaakt.

Maarten DelvauxBron: BELGA

De ISU meldt dat ook pogingen van de Nederlandse bond KNSB om het evenement van 14 tot en met 16 januari in Dordrecht te houden op niets zijn uitgelopen. “Ondanks de inspanningen van de KNSB om de organisatie over te nemen, blijken de beperkingen vanwege corona de verplaatsing te verhinderen”, aldus de ISU.

Het EK zou het laatste toernooi zijn voordat de shorttrackers afreizen naar Peking. De afzegging van het kampioenschap, dat drie weken voor aanvang van de Olympische Winterspelen op de agenda stond, komt de Belgische shorttrackers Hanne en Stijn Desmet slecht uit. Hanne wilde zich na een blessurepauze van een aantal weken testen voor de Spelen. Zij kon aan verschillende wereldbekerwedstrijden niet meedoen omdat zij herstellende is van een hersenschudding die zij begin september opliep. Stijn wilde graag zijn 500 meter testen. Die afstand had hij door blessures tijdens de wereldbekerwedstrijden relatief weinig gereden.

Meer over Wintersporten