©  REUTERS

68 dokters en verpleegkundigen besmet na kerstfeestje in Spanje

Na een kerstfeestje onder medewerkers van een Spaans ziekenhuis hebben 68 van hen positief getest op corona. Het gaat om onder meer artsen en verpleegkundigen. Er wordt nog onderzocht of alle besmettingen gebeurden op het feestje, aldus een woordvoerder van het universitair ziekenhuis van Malaga dinsdag. Het is niet bekend of er ook niet-gevaccineerden onder de aanwezigen waren, maar allen zouden voor het feestje negatief getest hebben met een antigeentest.

red

Aan het feestje namen meer dan 170 personeelsleden van het ziekenhuis deel. Er wordt nu onderzocht of de werknemers die positief getest hebben mogelijk kort voor of na de test besmet geraakt zijn. De regionale krant Diario Sur wijst erop dat verschillende van hen deelnamen aan andere grote bijeenkomsten voor het werk.

Geen van hen vertoont COVID-19-symptomen. Ze zitten intussen wel in een tien dagen durende quarantaine. Verschillende van hen werken op de intensive care-afdeling van het ziekenhuis, maar door de personeelsuitval zijn er tot dusver geen grote problemen ontstaan.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's