©  EPA-EFE

Prinses Beatrix (83) is “helemaal top” ondanks coronabesmetting

Het gaat ondanks haar coronabesmetting “helemaal top” met prinses Beatrix. Dat heeft haar zoon, koning Willem-Alexander, laten weten. Zaterdag werd bekendgemaakt dat de prinses positief was getest op het coronavirus en dat ze in thuisisolatie zit.

Bron: De Telegraaf

“Er is gelukkig helemaal niks aan de hand. Alleen ze was een beetje verkouden, dacht dat het de airconditioning was in de tropen, ze heeft getest, was positief”, zegt de koning wanneer hem wordt gevraagd hoe het met Beatrix gaat.

Maandag 29 november keerde de 83-jarige prinses Beatrix terug van een vierdaags werkbezoek aan Curaçao. Daar liet ze weten dat ze twee coronavaccinaties en een boostervaccin heeft gehad. “Voor de rest is ze in goede spirits”, aldus de koning.

“Helemaal top”

De koning bedankt iedereen in Nederland voor het medeleven dat hij heeft ontvangen. “Dus ik denk dat ik ook namens haar iedereen hartelijk dank voor het medeleven en de goede wensen, maar het gaat helemaal top met haar.”

Tijdens het werkbezoek besteedde prinses Beatrix vooral aandacht aan de gevolgen van de coronapandemie en natuurbehoud op het eiland. Aan het begin van dat bezoek werd een mondkapje gedragen en 2 meter afstand gehouden, zoals dat verplicht is op sommige plekken op het eiland, maar die maatregelen werden later in het bezoek niet altijd opgevolgd.

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's