CIJFERS. Besmettingscijfers en nieuwe ziekenhuisopnames door coronavirus blijven dalen

Het gaat nog altijd de goede richting uit met het aantal nieuwe coronabesmettingen en ziekenhuisopnames. Ook het reproductiegetal zakt weer onder de drempel van 1, zo blijkt dinsdagochtend uit de cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

evdgBron: BELGA

Van 30 november tot 6 december werden elke dag gemiddeld 300,4 personen opgenomen in het ziekenhuis met Covid-19, een daling met 5 procent ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode. In totaal liggen er nu volgens de meest recente cijfers 3.652 mensen in het ziekenhuis, waarvan er 816 intensieve zorgen nodig hebben. 

Tussen 27 november en 3 december werden er dagelijks gemiddeld 17.146 nieuwe besmettingen vastgesteld. Ook dat is een daling - met 4 procent - in vergelijking met de week voordien. Er werden in diezelfde periode bovendien dagelijks gemiddeld 3 procent minder testen afgenomen. 

De positiviteitsratio bedraagt 16,6 procent en het reproductiegetal staat volgens het dashboard van Sciensano op 0,96, wat betekent dat de epidemie opnieuw in kracht afneemt.

Het aantal overlijdens zit daarentegen in de lift. Tussen 27 november en 3 december lieten dagelijks gemiddeld zo’n 48,1 mensen het leven, een stijging met 22 procent. De teller komt in ons land inmiddels uit op 27.319 Covid-19-overlijdens.

Meer over Coronavirus

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's