©  BELGA

Beerschot veroordeelt wangedrag van eigen fans: “Dit is ronduit onaanvaardbaar”

Beerschot heeft de incidenten met fans van zondag in de derby tegen Antwerp (0-1) met klem veroordeeld. “Wat er zondag gebeurde in ons Olympisch Stadion, is ronduit onaanvaardbaar”, schrijven de Ratten maandag. “Voetbal zou een feest moeten zijn, zeker in deze onzekere coronatijden, en dat was allerminst het geval.”

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

LEES OOK. Pro League grijpt in na incidenten bij Beerschot en Standard: geen bezoekende fans meer in het Belgisch voetbal

De Antwerpse derby werd ontsierd door opstootjes tussen beide supportersclans. Een Beerschot-fan stak zelfs het veld over om een vuurpijl in het Antwerp-vak te gooien. “Beerschot betreurt dat individuen de naam van de club en zijn supporters besmeuren met zo’n acties”, klinkt het in een mededeling. “De club zal streng optreden tegen de individuen die hiervoor verantwoordelijk zijn. Zij zijn de naam Beerschot-fan onwaardig.”

“Beerschot is en zal altijd een familieclub blijven. Een plek waar mensen van alle leeftijden, geslachten en sociale klasses samen kunnen genieten van ‘onzen Beerschot’. Waar mensen trots kunnen zijn om zichzelf Beerschot-fan te noemen. Onze supporters staan gekend als rauw, ludiek en origineel. Net dat Beerschot-DNA moet gevrijwaard worden. We zijn als club trots dat we zo’n sterke achterban hebben. Maar de boodschap is duidelijk: dit nooit meer.”

 

 ©  BELGA

Beerschot wijst voorts op de negatieve gevolgen die soortgelijk hooliganisme op de club kunnen hebben. “De gevolgen van de acties van gisteren zijn verstrekkend: fans die zich vragen stellen rond hun club en het imago, (potentiële) sponsors en partners die om uitleg verzoeken en een verbod op uitfans de komende maand. Dit brengt de continuïteit van onze club in gevaar. Beerschot teert op z’n goede naam, op z’n warme omgeving en op z’n fans. Dit alles kwam zondag in het gedrang door de acties van individuen. De voorbije maanden betaalde Beerschot tienduizenden euro’s in boetes wegens wangedrag van individuen. De club beraadt zich nu over stappen die gezet kunnen worden om die personen te straffen, zal de boetes verhalen op de individuen in kwestie en zal hard optreden om ervoor te zorgen dat dit niet meer voorvalt.”

Zondag ontspoorde elders in het land ook de clash tussen Standard en Charleroi (0-3). De Raad van Bestuur van de Pro League besloot daarom als reactie om vanaf de eerstkomende speeldag tot het einde van het kalenderjaar geen bezoekende supporters meer toe te laten bij alle wedstrijden van de Pro League.