Beelden uit 2019. Sven Dillen

Bokrijk schrapt topevent Winterlicht: “Optimale organisatie onmogelijk”

Genk -

Bokrijk heeft het veertiendaags eindejaarsevent Winterlicht geschrapt. Volgens voorzitter en gedeputeerde Igor Philtjens is een optimale organisatie in het kader van de coronamaatregelen onmogelijk.

Winterlicht is een van de topevents in Bokrijk waar bezoekers kunnen genieten van theater, circus, kermis, optredens en winterse gerechten in een feeëriek decor. In 2019 lokte het evenement meer dan 30.000 bezoekers. Vorig jaar werden de Winteravonden in Bokrijk ook al geschrapt om dezelfde reden. Toen zette het domein vooral in op Winterwandelingen. Dat is ook dit jaar weer het geval.

“Bokrijk is 550 hectare groot en biedt met bossen, vijvers, het arboretum en het Openluchtmuseum, waar een historische route is uitgestippeld, een van de mooiste wandelparcours van onze provincie”, zegt voorzitter Igor Philtjens. “Het is belangrijk dat de Limburgers met hun familie een wandeling kunnen maken op een veilige manier. Op die manier doet Bokrijk als gezonde groene long haar reputatie alle eer aan en kunnen we een deugddoend lichtpuntje bieden in donkeren dagen.”

Bezoekers die al een ticket kochten, krijgen hun geld automatisch terug. Ze moeten hiervoor geen contact opnemen met Bokrijk. Het Openluchtmuseum zal als wandelpark geopend zijn van 26 december tot en met 9 januari, telkens van 14 tot 19 uur. Alleen op 31 december en op 1 januari is het gesloten. De rest van Bokrijk blijft de klok rond toegankelijk. Parkeren en toegang zijn gratis. (cn)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio