©  REUTERS

ITF volgt voorbeeld van WTA niet en laat toernooien in China doorgaan: “Anders straffen we een miljard mensen”

In tegenstelling tot de WTA-tennisbond, de overkoepelende organisatie in het professionele vrouwentennis, heeft de Internationale Tennisorganisatie (ITF) maandag besloten de geplande toernooien voor volgend jaar in China gewoon te laten doorgaan. Dat zei voorzitter David Haggerty tegenover de Britse openbare omroep BBC.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Het tennis is al enkele weken in de ban van de zaak Peng Shuai, de Chinese tennisster die begin november beschuldigingen van aanranding uitte aan het adres van een Chinese toppoliticus en vervolgens even van de wereld verdwenen leek.

De WTA besloot om die reden alle toernooien voor volgend seizoen in China en Hong Kong op te schorten. De ITF, de wereldwijde koepelorganisatie van het tennis, gaat niet zover. Het laat haar toernooien voor senioren en junioren voorlopig gewoon doorgaan. “We willen niet een miljard mensen straffen door zo’n maatregel te nemen”, zei Haggerty. “Als overkoepelende organisatie in het tennis steunen we vrouwenrechten. De beschuldigingen moeten onderzocht worden. Maar ik herinner er aan dat wij als ITF verantwoordelijk zijn voor de ontwikkeling van het tennis op het basisniveau.”

Aangeboden door onze partners