©  ISOPIX

Everton bevestigt vertrek van Nederlander Marcel Brands als technisch directeur

Everton heeft zondagavond bevestigd dat Marcel Brands is opgestapt als technisch directeur van de Premier League-club. Eerder meldden Engelse media al dat hij zou vertrekken. De 59-jarige Nederlander werkte sinds 2018 bij Everton. Er zal nu een “strategische evaluatie van de voetbalstructuur” plaatsvinden, legde de club op haar website uit. Op basis van die evaluatie wordt een opvolger gezocht.

Maarten DelvauxBron: BELGA

Everton is bezig aan een teleurstellend seizoen. De club won nog maar vier competitieduels en staat op de vijftiende plaats, slechts vijf punten boven de degradatiezone. Everton verloor zes van haar laatste zeven wedstrijden in de Premier League. De Spaanse manager Rafael Benitez, die afgelopen zomer naar Goodison Park kwam als opvolger van de Italiaan Carlo Ancelotti, staat daarom onder druk. Het bestuur van Everton spreekt in zijn korte verklaring over het vertrek van Brands wel nog expliciet zijn vertrouwen uit in Benitez.

Brands verlengde in april nog zijn contract bij Everton tot de zomer van 2024. De Nederlander werkte eerder als technisch directeur bij RKC Waalwijk, AZ en PSV.