©  BELGA

Raad van Bestuur Pro League buigt zich over incidenten met hooligans: “Onmiddellijk gepaste maatregelen nemen”

Het was een gitzwart weekend voor het Belgische voetbal. De laatste maanden deden er zich al talloze trieste incidenten voor in onze voetbalstadions, maar zondag liep het op het Kiel en op Sclessin volledig uit de hand. Maandag komt de Raad van Bestuur van de Pro League om 10 uur samen om mogelijke maatregelen en sancties te bespreken.

Jonas Withouck

“De scenes uit zowel de Antwerpse derby als de Waalse klassieker, zijn een echte schande”, reageerde Pierre François, CEO van de Pro League, zondagavond verbijsterd. “Dat een deel toeschouwers nog steeds geen gehoor wil geven aan herhaaldelijke oproepen van de Pro League én hun eigen clubs, is onbegrijpelijk. Wij verontschuldigen ons voor de taferelen die zich vandaag afgespeeld hebben. Wij zitten samen met de clubs en roepen hen op om zo snel mogelijk op te treden tegen deze personen.”

LEES OOK. Pro League veroordeelt incidenten in Beerschot-Antwerp en Standard-Charleroi: “Gepaste maatregelen tegen crimineel gedrag”

“De Pro League heeft de voorbije weken met de overheden steeds constructief kunnen samenwerken om het voetbal met supporters mogelijk te maken en houden en heeft daarvoor ook kunnen rekenen op de meerderheid van de supporters”, klonk het in een officieel persbericht. “Dat een minderheid dit hypothekeert, is absoluut onaanvaardbaar.”

“Samen met de clubs en alle relevante diensten zal de Pro League onmiddellijk samen zitten om de gepaste maatregelen te nemen.” Klare taal van de vereniging van Belgische profclubs. Op deze manier kan het niet verder. Maandag om 10 uur komt de Raad van Bestuur samen om te bespreken wat er nu precies moet gebeuren.

LEES OOK. Waanzin! Beerschot-fan loopt veld op om vuurwerk in vak met Antwerp-supporters te gooien

LEES OOK. Supporters misdragen zich ook tijdens Waalse derby: match tussen Standard en Charleroi stilgelegd door vuurwerk

LEES OOK. Beerschotfan dient klacht in tegen buitensporig politiegeweld: “Ze sloegen op alles wat bewoog”

De Standard-supporters konden de zware nederlaag tegen Charleroi niet verkroppen. Ze deden er alles aan zodat de wedstrijd stopgezet zou worden, wat in de 88ste minuut ook effectief gebeurde. 

De Standard-supporters konden de zware nederlaag tegen Charleroi niet verkroppen. Ze deden er alles aan zodat de wedstrijd stopgezet zou worden, wat in de 88ste minuut ook effectief gebeurde. ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

In Beerschot had deze hooligan het krankzinnige idee om met een vuurpijl het veld op te lopen en in het Antwerp-vak te gooien. 

In Beerschot had deze hooligan het krankzinnige idee om met een vuurpijl het veld op te lopen en in het Antwerp-vak te gooien. ©  BELGA

 

 ©  BELGA