De automobilist reed over een parking, door een haag en kruiste de Kruisstraat om tegen een terras tot stilstand te komen. 

De automobilist reed over een parking, door een haag en kruiste de Kruisstraat om tegen een terras tot stilstand te komen. © MMD

 

 ©  mmd

thumbnail: De automobilist reed over een parking, door een haag en kruiste de Kruisstraat om tegen een terras tot stilstand te komen. 
thumbnail:  

Ongeval

Auto rijdt in op terras van leegstaande horecazaak in Lanklaar: bestuurder onder invloed

Dilsen-Stokkem -

Maandagochtend is op het kruispunt van de Dorpsstraat en de Kruisstraat in Lanklaar een auto door een haag gereden en op het terras van leegstaande horecazaak gereden. De chauffeur moest bevrijd worden. Bij een controle in het ziekenhuis bleek dat de 29-jarige Maasmechelaar te veel alcohol gedronken had.

Het ongeval gebeurde in de ochtendmist. De auto, die uit de richting van Stokkem kwam, raakte rond 7 uur van de weg aan de bushalte in de Dorpsstraat in Oud-Lanklaar. Het voertuig kwam tot stilstand tegen het houten terras van het voormalig Grieks restaurant Ilios I. Het gebouw wordt binnenkort verbouwd tot twee appartementen.

De 29-jarige bestuurder uit Maasmechelen verkeerde in staat van dronkenschap. De ambulance, de mug en de brandweer kwamen ter plaatse om hem uit het wrak te bevrijden. Het dak moest daarvoor verwijderd worden. De betrokkene werd naar het ziekenhuis gebracht, waar hij een positieve ademanalyse aflegde. Er werd een proces-verbaal opgesteld. Door het ongeval was er even verkeershinder in de Dorpsstraat. Het kruispunt werd een tijdje volledig afgesloten. (mmd)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio