©  Medland Hospital/Facebook

Britse tiener ontsnapt ternauwernood uit greep van krokodil in Zambia: “Heel veel geluk gehad”

In Zambia is een 18-jarige Britse tiener ternauwernood kunnen ontsnappen nadat ze door een krokodil werd aangevallen.

evdgBron: BELGA

Amelie Osborn-Smith moest vechten voor haar leven toen ze tijdens een zwempartijtje met vrienden in de rivier Zambezi, niet ver van de Victoria watervallen, door een krokodil werd meegesleurd en in een ‘dodelijke rol’ werd gehouden. Het meisje werd gered door haar vrienden die het drie meter lange reptiel een mep verkochten en de tiener aan boord van een boot hesen, meldt The Sun. Vervolgens werd ze met een helikopter overgevlogen naar een hulppost in het nabijgelegen Livingstone en van daaruit naar een ziekenhuis gebracht zo’n 385 kilometer verderop in de hoofdstad Lusaka.

“Je denkt niet echt na in zo’n situatie, mensen zeggen dat je je leven voor je ogen voorbij ziet flitsen, maar dat is niet zo. Je denk gewoon ‘hoe kom ik hier uit deze situatie?’ en je hersenen gaan in overdrive”, sprak de Britse vanuit haar bed in het ziekenhuis. “Ik heb gewoon heel veel geluk gehad”, aldus Osborn-Smith, die er zich naar eigen zeggen al bij had neergelegd dat ze haar voet zou verliezen als gevolg van het incident. Groot was dan ook de opluchting toen ze te horen kreeg dat het met haar voet weer in orde zou komen en dat ze weer zou kunnen lopen.

Het meisje uit Hampshire was op het moment van de feiten op vakantie in Zambia, waar haar grootmoeder een boerderij heeft.