©  BELGA

Pro League veroordeelt incidenten in Beerschot-Antwerp en Standard-Charleroi: “Gepaste maatregelen tegen crimineel gedrag”

De Pro League heeft zondagavond nadrukkelijk de incidenten veroordeeld bij de competitiewedstrijden tussen Beerschot en Antwerp (0-1) en tussen Standard en Charleroi (0-3).

Michiel VerheirstraetenBron: BELGA

De Antwerpse derby werd ontsierd door opstootjes tussen beide supportersclans. Een Beerschot-fan stak zelfs het veld over om een vuurpijl in het Antwerp-vak te gooien. Standard-Charleroi werd dan weer voortijdig afgefloten na verschillende rookbommen van Luikse fans op het veld.

“De overgrote meerderheid van de supporters gaf dit weekend solidair gehoor aan de oproep van de Pro League en de clubs om de regels te respecteren en het mondmasker te dragen, waarvoor onze dank”, begon de Pro League haar persbericht. “De incidenten die bovenstaande wedstrijden ontsierden, zijn uitermate te betreuren. Zij getuigen van onaanvaardbaar tot zelfs crimineel gedrag.”

“De Pro League heeft de voorbije weken met de overheden steeds constructief kunnen samenwerken om het voetbal met supporters mogelijk te maken en houden en heeft daarvoor ook kunnen rekenen op de meerderheid van de supporters”, ging de belangenvereniging van de profclubs verder. “Dat een minderheid dit hypothekeert, is absoluut onaanvaardbaar. Samen met de clubs en alle relevante diensten zal de Pro League onmiddellijk samen zitten om de gepaste maatregelen te nemen.”

“De scenes uit zowel de Antwerpse derby als de Waalse klassieker, zijn een echte schande”, reageerde CEO Pierre François. “Dat een deel toeschouwers nog steeds geen gehoor wil geven aan herhaaldelijke oproepen van de Pro League én hun eigen clubs, is onbegrijpelijk. Wij verontschuldigen ons voor de taferelen die zich vandaag afgespeeld hebben. Wij zitten samen met de clubs en roepen hen op om zo snel mogelijk op te treden tegen deze personen.”

Aangeboden door onze partners