“Vanavond neerslag die winters kan zijn: tijdelijk sneeuwlaagje niet uitgesloten”

Sinds kort voor 19 uur is een neerslagzone zich vanuit het westen aan het uitbreiden over Limburg. Mogelijk gaat het om vlokken, vooral wanneer de intensiteit hoog genoeg wordt. De ondergrond is niet bevroren maar een tijdelijk sneeuwlaagje is vooral in de hoogst gelegen delen van Limburg niet uitgesloten.

In het tweede deel van de nacht naar dinsdag verschijnen er vanuit het westen opklaringen. Die opklaringen komen waarschijnlijk te laat om de temperatuur nog tot beneden het vriespunt te kunnen doen zakken, ook al omdat het matig blijft waaien. Toch valt het aan te raden om gedurende de eerste uren van de dag voor alle zekerheid extra voorzichtig te zijn op de wegen.

Dinsdag blijft het nog steeds aan de frisse kant met maxima rond +4 à +5°C. Voormiddag zal er nog geregeld ruimte zijn voor de zon. Namiddag neemt de bewolking stilaan toe. In de loop van de namiddag komt er vanaf de Kust een neerslagzone opzetten, maar deze zal Limburg pas na 20 uur bereiken. Deze neerslag kan dan onder de vorm van regen of smeltende sneeuw vallen. Net als op maandag gaat het ook nu weer om een randgeval.

Tegen de avond zal het ook weer flink gaan waaien met gemiddeld 5 Beaufort uit het zuidoosten. Er kunnen geregeld rukwinden voorkomen van ongeveer 50 km per uur en een lokale uitschieter in de buurt van 70 km per uur is niet uitgesloten. Later in de nacht naar woensdag draait de wind naar het zuidwesten en wordt het iets rustiger.

Tijdens de nacht naar woensdag blijft de temperatuur net boven het vriespunt schommelen.

Bekijk hier het weer voor de komende dagen.

Meer over Weerman Ruben Weytjens