©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Moeder en twee baby’s uit Sint-Gillis naar ziekenhuis met CO-intoxicatie

In de Brusselse gemeente Sint-Gillis zijn zondagnamiddag een moeder en haar twee baby’s, een tweeling van één maand oud, naar het ziekenhuis gebracht met een CO-intoxicatie. Dat meldt de Brusselse brandweer. Vijftien personen die in hetzelfde gebouw woonden, moeten voorlopig ook elders opgevangen worden omdat de waterverwarmingstoestellen in het gebouw in slechte staat blijken.

ltoBron: BELGA

De hulpdiensten werden zondagnamiddag omstreeks 15.30 uur naar de Alsembergsesteenweg in Sint-Gillis gestuurd omdat er een vrouw in haar badkamer bewusteloos was aangetroffen. Toen de ambulanciers de flat betraden, ging hun CO-melder meteen af. Daarop werd het hele gezin geëvacueerd, werden alle ramen geopend en de brandweer verwittigd. De moeder en haar twee baby’s werden naar het ziekenhuis gebracht maar verkeerden niet in levensgevaar. 

De oorzaak van de CO-intoxicatie lag bij de waterverwarmer. De brandweer controleerde daarop het hele gebouw, dat bestond uit twee rijhuizen met één enkele ingang die in flats waren onderverdeeld. Ook in die flats stelden zich gelijkaardige problemen, zodat de brandweer de gastoevoer naar het hele gebouw afsloot. De 15 bewoners worden nu elders opgevangen.

De brandweer herhaalt nog eens de preventieve maatregelen om een CO-intoxicatie te voorkomen: “Zorg voor aanvoer van verse lucht en ventilatie. Laat een goedgekeurd apparaat plaatsen door een erkende technieker, laat deze ook de verplichte controle uitvoeren en een regelmatig onderhoud. De afvoer van de verbrandingsgassen dient ook conform te gebeuren en gecontroleerd te worden. Besteed ook aandacht aan de CO-waarschuwingen van het KMI.”

Aangeboden door onze partners