Waanzin! Beerschot-fan loopt veld op om vuurwerk in vak met Antwerp-supporters te gooien

Halverwege de tweede helft in Beerschot-Antwerp was het even schrikken. Niet veel na de 0-1 van Radja Nainggolan stormde een Beerschotsupporter, die een bivakmuts droeg, het veld op om in een vuurpijl om het bezoekersvak te gooien. De man werd meteen overmeesterd en opgepakt. Volgens onze informatie werd de man in 2017 al eens veroordeeld voor mishandeling van een Antwerp-fan.

nelo, kofr

“De supporter die de vuurpijl geworpen heeft zal morgen worden voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor poging tot doodslag en brandstichting”, zegt Lieselotte Claessens van het Antwerps parket.

Het parket legt de man ook een stadionverbod op dat onmiddellijk ingaat voor drie maanden.

Eerder al veroordeeld

Volgens onze informatie werd de vuurpijlwerper in 2017 al eens veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur voor mishandeling van een Antwerp-fan.

De feiten gebeurden op 31 januari 2016, na de wedstrijd tussen Berchem-Sport en Beerschot-Wilrijk. Beerschot-supporters hadden zich aan café De Lijmstok in de Uitbreidingsstraat in Berchem verzameld, toen een Antwerp-fan met supporterssjaal voorbij kwam en luidkeels Antwerpslogans begon te roepen. Die houding werkte als een rode lap op een stier bij de Beerschotaanhangers, die hem achterna gingen tot Berchem station.

Op de trappen van het station werd het slachtoffer met een beenveeg onderuit gestampt door de Beerschot-fan, die vanavond tijdens de derby de vuurpijl wierp, waarna hij gewond bleef liggen. Zijn Antwerpsjaal werd nadien in brand gestoken.

De Antwerp-fan belandde in het ziekenhuis met een gebroken ruggenwervel en moest maanden revalideren.

Bekijk de foto’s hier:

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA