Kerstkaartje van de Massie-familie ©  Twitter

Amerikaans parlementslid onder vuur na gewapende familiefoto voor Kerstmis

Nog geen week geleden werd de Verenigde Staten weer eens opgeschrikt door een schietpartij. En toch vond Thomas Massie, een Republikeins parlementslid uit Kentucky, het nu het ideale moment om zijn kerstkaartje te delen met de wereld waarop hij en zijn familie met vuurwapens poseren.

Laurence Torck

De reacties onder de foto die Massie zaterdagavond op Twitter postte zijn niet mals aangezien dinsdag de vijftienjarige Ethan Crumbly vier klasgenoten doodschoot en zeven anderen verwondde. Dat zo’n foto nu gepost wordt, kan voor velen niet door de beugel.

“Aangezien we familiefoto’s delen, dit is de mijne” schrijft Fred Guttenberg, een Amerikaanse activist tegen wapengeweld die in 2018 zijn dochtertje verloor tijdens een schietpartij op school. Daarbij plaatste hij een foto van zijn dochter en daarnaast een foto van haar graf.

Ook Massie’s Republikeinse collega John Yarmuth reageerde op de tweet. “Ik kan iedereen beloven dat niet iedereen in Kentucky een ongevoelige smeerlap is”, schreef hij bij de foto.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer over Verenigde Staten

Aangeboden door onze partners