©  ISOPIX

Novak Djokovic blijft zich op de vlakte houden over Australian Open nu vaccinatie verplicht is: “Jullie zullen binnenkort meer weten”

Novak Djokovic, die vrijdag met Servië in de halve finales van de Davis Cup werd uitgeschakeld, wil voorlopig nog niet zeggen of hij begin volgend jaar zal deelnemen aan de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar in Melbourne. Vrijdag in Madrid gaf hij aan “heel moe te zijn” na een slopend jaar. “Jullie zullen zeer binnenkort weten of ik zal spelen in Melbourne”, zei hij.

Bron: BELGA

De organisatoren van de Australian Open (17-30 januari) maakten eerder bekend dat vaccinatie verplicht is voor deelname aan het toernooi. Djokovic nam eerder publiek standpunt in tegen vaccinatie. Het is onbekend of hij zich intussen wel liet vaccineren tegen COVID-19.

“Ik ga de komende dagen goed recupereren en het tennis even proberen te vergeten”, zei de Serviër na zijn uitschakeling. “Ik ben heel vermoeid. Het seizoen eindigt vandaag voor mij. Ik heb mijn uiterste best gedaan en heb geen spijt van mijn deelname aan de Davis Cup.”

“Ik begrijp dat jullie antwoorden willen, maar jullie gaan zien wat de toekomst brengt”, ging hij verder. “Ik kan jullie geen datum geven wanneer ik herbegin. De Australian Open komt er snel aan. Jullie gaan het snel weten.”

Meer over Novak Djokovic

Aangeboden door onze partners