De Sint en zijn pieten trekken zondag opnieuw met een praalwagen door alle deelgemeenten van Heers. 

De Sint en zijn pieten trekken zondag opnieuw met een praalwagen door alle deelgemeenten van Heers. © frmi

Sint trekt met praalwagen door alle deelgemeenten

Heers -

De huidige coronasituatie steekt een stokje voor het sinterklaasfeest op de terreinen aan het administratief centrum. Daarom rijdt er zondag (5 december) voor het tweede jaar rij een coronaveilige sintoptocht door de gemeente.

“Het feestje aan zaal De Bammerd vond de Sint een beetje te gevaarlijk voor zijn gezondheid, maar hij stond erop om alle kinderen uit de gemeente te begroeten”, vertelt burgemeester Kristof Pirard. “De Sint en zijn pieten trekken nu zondag met een praalwagen door alle deelgemeenten van Heers. Ze vertrekken om 10 uur aan het gemeentehuis en doen enkel de hoofdstraten. De Sint heeft plechtig beloofd dat hij niet zo’n haast zal maken als vorig jaar. De pieten zullen voor de nodige interactie en ambiance zorgen en de kinderen een feestelijke coronavrije show aanbieden. Wees gerust, Sinterklaas zal ook dit jaar niemand vergeten”, knipoogt Pirard.

Op de facebookpagina van het gemeentebestuur (Gemeentebestuur Heers) vind je de route van de stoet, zondag houdt facebookpiet iedereen op de hoogte van de exacte locatie van de Sint. (frmi)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio