© Gerrit Schuermans

Waals Minister van Toerisme Valerie De Bue geeft gastcollege aan PXL-studenten

Hasselt -

Op dinsdag 30 november bracht Waals minister van Toerisme Valerie De Bue een bezoek aan Hogeschool PXL en in het bijzonder aan de studenten van de professionele bacheloropleiding Toerisme en Recreatiemanagement. Het bezoek van de minister kaderde binnen de internationale week van het Departement Media & Tourism. Die week vindt elk jaar plaats in november en stimuleert de internationale contacten van studenten en lectoren.

Gerrit Schuermans

De internationale week wordt ingevuld met boeiende gastcolleges van toeristische experts uit Italië, Amerika, Finland, Kroatië, Duitsland, Groot-Brittannië en van onze landgenoten aan de andere kant van de taalgrens. Het thema van dit jaar zijn de Sustainable Development Goals zoals die gedefinieerd zijn door de Verenigde Naties. “De opleiding Toerisme en Recreatiemanagement leidt haar studenten op tot duurzame reisontwikkelaars en het bezoek van Minister De Bue sluit aan bij die visie", zegt Veerle Schuyten, departementshoofd van PXL-Media&Tourism. "Speciaal voor de studenten deed de minister haar programma, voor de haar resterende ambtstermijn, uit de doeken.”

Het gastcollege, dat de titel ‘Destination Wallonie, Vision 2030’ meekreeg, werd speciaal voor de PXL-studenten ontwikkeld en zoomde in op de globale strategie en de digitalisering van Wallonië als toeristische trekpleister van de toekomst. Tegelijkertijd schonk de minister ook aandacht aan de ongeëvenaarde crisis waarmee de regio afgelopen zomer te kampen kreeg. Het toerisme moet in Wallonië de economische motor worden die de streek er weer bovenop zal helpen. Minister De Bue stelde de studenten een relanceplan voor waarmee ze een antwoord gaf op de vraag: ‘Hoe buig je een crisis van deze omvang om tot een opportuniteit?’

https://www.pxl.be/

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio