©  EPA-EFE

Pak verkeershinder in Brussel door actie taxichauffeurs

In Brussel voeren de taxichauffeurs donderdag actie tegen de plannen van de Brusselse regering om een tijdelijke oplossing aan te bieden aan de Uber-chauffeurs. Brussel Mobiliteit verwacht de hele dag verkeershinder door de acties en roept op om niet met de wagen naar de hoofdstad te komen.

mtmBron: BELGA

De verkeershinder in Brussel die het protest van de taxichauffeurs sinds donderdagochtend veroorzaakt, blijft zich uitbreiden. Het Meiserplein is opnieuw vrij, maar intussen zijn meerdere tunnels gesloten. Door het afsluiten van het Schumanplein is er hinder tot op het eind van de E40.

De taxichauffeurs begonnen om 6 uur aan hun protestactie met de volledige blokkade van het Meiserplein. Het grote kruispunt werd rond 9.15 uur opnieuw vrijgegeven. Rond 7 uur palmden de ontevreden taximannen ook het Schumanplein in, waarop de politie niet veel later besloot om het grote rond punt af te sluiten.

De wegblokkade op het Schumanplein heeft grote gevolgen. Vanop het eind van de E40 staan er files, want de tunnel Reyers-Centrum is afgesloten voor het verkeer. Door de Tervurentunnel en de Jubelparktunnel rijden ook geen auto’s meer. De betoging van de taxichauffeurs en de hinder verplaatst zich nu ook naar de Brusselse kleine ring. De Rogiertunnel , Kruidtuintunnel , Madou en Kunst-Wettunnel richting Zuid zijn afgesloten voor het verkeer, meldt Brussel Mobiliteit.

 ©  EPA-EFE

Uber

De Brussels taxichauffeurs pikken het niet dat de Brusselse regering een tijdelijke oplossing wil aanbieden aan de Uber-chauffeurs. Die zouden daardoor vanaf 10 december toch nog aan de slag kunnen blijven, in afwachting van de goedkeuring van het taxiplan van de Brusselse regering. De taxichauffeurs plannen ook gerechtelijke stappen als het Brussels parlement die oplossing goedkeurt.

Verwacht wordt dat de verkeershinder nog tot na de middag zal duren, mogelijk zelfs de hele dag.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In Le Soir zegt Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) dat hij werkt aan een tijdelijke oplossing niet ingaat tegen de gerechtelijke uitspraak en ook past “in de geest van de geplande hervorming van de taxisector”. Die oplossing is ook niet dezelfde als het voorstel dat gesteund wordt door vier meerderheidspartijen, waarmee hij naar eigen zeggen een probleem heeft. “Want dat past in de redenering van Uber en veegt alles weg wat Justitie tot nu toe gezegd heeft”.

Meer over Brussel

Aangeboden door onze partners