“Vannacht en morgenochtend kans op gladheid, op de meeste plaatsen droog”

Vanavond blijft het op de meeste plaatsen in Limburg droog. Mogelijk krijgt het westen tijdens de eerste uren nog te maken met enkele buien maar de meeste buien sterven nu uit alvorens ze vanuit Nederland tot Limburg kunnen doordringen.

Vannacht blijft het droog met breder wordende opklaringen. De temperatuur zakt naar een minimum in de buurt van het vriespunt of mogelijk zelfs net daaronder. Het wordt dus opletten voor eventuele gladheid als gevolg van bevriezing van natte weggedeelten.

Vrijdagochtend is er eerst kans op gladheid wegens rijm- of ijsplekken. Voormiddag blijft het in Limburg droog met soms ruimte voor de zon. Na het middaguur zouden er ons een aantal buien vanuit het westen weten te bereiken. Daarbij is er dan ook weer kans op smeltende sneeuw of hagel. De buien verliezen wél aan intensiteit naarmate ze verder doorschuiven naar het oosten. De kans op een droge dag is dan ook het grootst in het oosten van de provincie.

Het wordt niet warmer dan een graad of 4 en de vrij krachtige wind zorgt ervoor dat het extra guur zal aanvoelen. Er zijn rukwinden tot ongeveer 50 km/u te verwachten.

In de nacht naar zaterdag zal het overal gaan regenen. Deze regenzone gaat een portie zachtere lucht vooraf. Het wordt nog minimaal een graad of 3 en tegen de ochtend zal de temperatuur een beetje oplopen. Er is dan ook geen gevaar voor gladheid. Vroeg in de nacht zal de wind grotendeels wegvallen en naar het oosten draaien.

Bekijk hier het weer voor de komende dagen.

 

Meer over Weerman Ruben Weytjens

Aangeboden door onze partners