21-jarige Hasselaar krijgt 37 maanden cel voor overval met zweep op Hasseltse huisarts

Hasselt -

Een 21-jarige Hasselaar is woensdag veroordeeld tot 37 maanden cel voor een diefstal met geweld bij een bejaarde arts. Samen met drie minderjarigen viel hij op 15 juni 2018 binnen in de praktijk in Hasselt. Onder bedreiging van een zweep, maakten ze de arts 7.000 euro afhandig.

De jongeman, die geen gekend adres heeft, daagde niet op voor het proces. Ook zijn minderjarige kompanen waren niet aanwezig, want zij moeten zich verantwoorden voor de jeugdrechter. De vrouw van de nu 76-jarige arts tekende wel present. Ze getuigde moedig over de nachtmerries die haar echtgenoot aan de overval overgehouden heeft. Ook overvalt hem een schrik wanneer vreemde mensen in de wachtzaal plaatsnemen. De daders wisten de arts in juni 2018 te overmeesteren. Via de wachtzaal drongen ze de privé-woning binnen. Daar duwden ze de man en zwaaiden met een zweep om hem van het geld te beroven.  

Valse alibi’s

“Met bruut geweld is de man overmeesterd en geslagen. De zaak kwam aan het licht nadat iemand die bij andere feiten betrokken was, de speurders op het juiste spoor bracht. Hierdoor zijn een aantal verdachten geïdentificeerd”, beschreef de procureur de overval. De dader is een bekende bij justitie. Hij kreeg eerder al een straf met voorwaarden opgelegd. Hij ontkende alles en kwam met twee valse alibi’s op de proppen. De jongeman bleek niet op school aanwezig te zijn zoals hij aangaf. Zijn alibi dat hij in de moskee was, doorprikte zijn vader door te stellen dat zijn zoon er al zeven maanden niet geweest was en met verkeerde vrienden omging. Het komt de twintiger op 37 maanden cel en de proceskosten van bijna 7.500 euro te staan. Aan de dokter en zijn vrouw is hij een schadevergoeding van 7.332 euro verschuldigd.