©  EPA-EFE

Jan Jambon wil Overlegcomité vervroegd bijeen laten komen

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil het Overlegcomité zo snel mogelijk bijeen laten komen. Dat om bijkomende maatregelen te bespreken om de druk op de ziekenhuizen te verlichten. Groen hekelt het snel wisselende ‘flipflopbeleid’ van de minister-president.

De minister-president wil dat alle recreatieve indooractiviteiten, zoals concerten, jeugdkampen binnen en musea, onmiddellijk stopgezet worden tot 15 december. Dan stond er ook sowieso een evaluatie van de maatregelen op de planning.

Het kabinet van Jambon laat daarbij weten dat het de bedoeling is om de zorg, de economie en het onderwijs te vrijwaren.

Ook Joachim Coens, voorzitter van CD&V, treedt Jambon bij. Hij laat op Twitter weten dat het Overlegcomité best samengeroepen wordt, zodat er maatregelen kunnen genomen worden.

(Lees verder onder de tweet)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Flipflopbeleid”

Groen verwijt Vlaams minister-president Jan Jambon een “flipflopbeleid” in de strijd tegen het coronavirus. “Gisteren riep Jambon als cultuurminister op repetities terug mogelijk te maken, vandaag wil hij alle binnenactiviteiten verbieden. Hoe verwacht je met zo’n flipflopbeleid dat de Vlaming nog begrijpt wat de maatregelen zijn en gemotiveerd blijft ze te volgen?”, zo vraagt Vlaams parlementslid Jeremie Vaneeckhout zich af.

Volgens parlementslid Jeremie Vaneeckhout zijn er dringend “consistente en voorspelbare maatregelen” nodig. “Op die manier komt zowel de gezondheid als het welzijn van mensen het minst onder druk. Draaien met de wind kunnen we dus missen als kiespijn”, besluit de Groen-politicus.

 (hh)

Meer over Coronavirus

Nieuwe Video's