Overvallen

Overvallers met jachtwapen roven geld en medicijnen bij apothekers in Alken, Hoeselt en Stevoort

Hasselt/Hoeselt/Alken -

In een halfuur tijd hebben vier daders met een ‘vuurwapen met lange loop’ en een mes woensdagvoormiddag drie apotheken in Limburg overvallen. De agressieve daders reden in twee auto’s van Hoeselt, naar Alken en dan nog naar Stevoort. Ze roofden cash geld en medicijnen.

JCr/DeSa/FrPe/MaW

“De daders maakten gebruik van een rode Ford Fiësta en een blauwe BMW 1. Op dit moment zijn zij nog op de vlucht”, zegt persmagistraat Pieter Strauven. Het parket Limburg coördineert de onderzoeken naar de drie overvallen. De daders gingen op dezelfde agressieve wijze te werk, waarbij minstens een mes en een wapen met een lange loop werden getoond. Er is sprake van vier daders die in het zwart gekleed waren.”

Plexiglas

In Hoeselt werd de apotheek op de Tongersesteenweg rond 9.30 uur overvallen. Er vielen geen gewonden maar de daders gingen wel erg bruut tekeer. Het plexiglas dat de apotheker moet beschermen tegen het coronavirus werd aan diggelen geslagen met het grote wapen, mogelijk een jachtgeweer. Niemand raakte gewond. De daders vertrokken met geld en medicijnen.

LEES OOK. Overvallen Hoeseltse apothekeres getuigt: “Ze dachten dat ik neergeschoten was”

De overval moet snel gebeurd zijn. De naaste buurvrouw op de hoek van de Onze Lieve Vrouw en Tongersesteenweg heeft van de overval niets opgemerkt. “Ja, ik heb wel het alarm van de apotheek horen afgaan. Maar ja, dat gebeurt wel vaker.” Ook de bedienden van het schuin tegenoverliggende vastgoedkantoor hebben niets gemerkt. “Een overval?” “De politie staat er al een tijdje”, zegt een klant.

Medicatie

De apotheek Terkoest in de Onze Lieve Vrouwstraat in Alken werd om 9.50 uur overvallen door vier mannen in het zwart gekleed. Terwijl apothekeres Ine H. (38) onder schot werd gehouden plunderde een overvaller de kassa. Hij graaide alle cash mee. De twee andere overvallers namen medicatie mee. Over hoeveel geld en welke medicatie het precies ging kon nog geen info verstrekt worden. De overvallers vluchten met twee voertuigen weg richting Stevoort. De lokale recherche van het Kanton Borgloon deed de vaststellingen. De apothekeres wilde liever niet reageren.

De politie heeft een lint gespannen voor het gebouw van de overvallen apotheek in de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Terkoest. ©  Jozef Croughs

Gigantisch geweer

In Stevoort was de apotheek op het Sint-Maartenplein het doelwit. Daar arriveerden de daders rond 10 uur. Getuigen zagen donkere mannen in lange jassen. Ze hadden gigantische geweren bij. Nog volgens getuigen reden de daders weg in twee auto’s, via de Hasseltse Dreef in de richting van Hasselt. Daar werden een kleine som cash en medicijnen meegenomen.

Beelden van een bewakingscamera tonen een van de overvallers met een gigantisch geweer. ©  rr

De apotheek in Stevoort is gesloten voor onderzoek. ©  Tom Palmaers

Kapsalon

Woensdagvoormiddag tussen 10.30 en 11 uur werd nog een overval gepleegd op een kapsalon in Tongeren. “Er wordt momenteel onderzocht of deze feiten gelinkt kunnen worden”, zegt persmagistraat Pieter Strauven.

LEES OOK. Overvaller slaat toe in kapsalon in Mal

De onderzoeken zijn nog in volle gang. De apotheken waren woensdag tijdelijk gesloten voor het politiewerk. Ondanks de agressieve stijl van de daders vielen er geen gewonden. De politie LRH zal op verzoek van het Parket Limburg het volledige onderzoek voeren. Het labo van de federale gerechtelijke politie is in de apotheken sporen gaan opnemen.

Parket en politie doen momenteel een oproep naar getuigen van deze feiten. Indien u getuige bent van deze feiten mag u contact opnemen op pz.lrh@police.belgium.eu
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer