“Grijze en zachte start van de weerkundige winter”

Tegen woensdagochtend zal er een regenzone vanuit het westen over Limburg trekken. In enkele uren tijd kan er dan weer gemiddeld 5 liter per vierkante meter vallen. Na het middaguur blijft het een tijdje overwegend droog alvorens het tijdens de avonduren opnieuw zal gaan regenen.

Tussen 18 uur en 22 uur kan er nog eens 4 tot 5 liter per vierkante meter vallen waardoor het neerslagtotaal voor deze eerste dag van de weerkundige winter toch in de buurt van 10 liter zal uitkomen.

Het blijft vrij winderig met gemiddeld 5 en later 4 Beaufort uit het westen. Deze wind voert zachte luchtmassa’s naar Limburg waarin maxima rond +9°C verwacht kunnen worden.

Ook gedurende de nacht naar woensdag blijft de temperatuur rond +9 a +10°C schommelen. De rukwinden kunnen soms pieken tot 60 a 65 km/u. Het blijft meestal droog maar tegen de ochtend zal het vanuit het westen opnieuw gaan regenen.

Gedurende een groot deel van de dag zal de wind vrij krachtig uit het westen waaien. Na de passage van de neerslagzone in de avond komt er een matige noordwestenwind te staan. Daarmee stroomt er dan ook koelere lucht binnen. Rond de middag kan het nog 9 a 10°C zijn maar dit soort temperaturen zien we voorlopig niet meer terug.

Vanwege de matige wind en vele wolken zal het in de nacht naar donderdag nog niet gaan vriezen.

Bekijk hier het weer voor de komende dagen.

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer