©  BELGA

 

Moeskroen mag voorlopig geen wintertransfers doen

De Licentiecommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft voetbalclub Moeskroen een transferverbod opgelegd. Bij een tussentijdse controle van de rekeningen werd vastgesteld dat de Henegouwse 1B-club vorige maand de spelers en trainers niet heeft betaald.

Arno SchepersBron: BELGA

Vorig seizoen moest Moeskroen naar bijna jaarlijkse traditie voor het Belgisch Arbitragehof voor de Sport (BAS) verschijnen om zijn licentie te bemachtigen. De toekomst van de Henegouwse club hing in mei nog aan een zijden draadje. De Licentiecommissie kwam schimmige fondsen en leningen, ontbrekende documenten en ontraceerbaar kapitaal op het spoor en kende de licentie niet toe.

 Hoofdaandeelhouder Gérard Lopez dacht even aan een verkoop, maar bevestigde uiteindelijk zijn engagement ook in 1B voort te zetten. Met succes, want het nieuwe licentiedossier van Moeskroen overtuigde het BAS. De Henegouwers kregen de licentie, maar de arbiters zetten de club wel onder permanente controle. Bij zo’n doorlichting door het Auditoraat voor Proflicenties viel Moeskroen door de mand.

Moeskroen kon geen betaalbewijzen voorleggen van de lonen aan de spelers, trainers en het personeel in de maand oktober. Het Auditoraat legde vorige week een verslag neer, waarna de Licentiecommissie clubvertegenwoordigers maandag uitnodigde voor een digitaal verhoor. Moeskroen slaagde er echter niet in de wanbetaling te ontkrachten.

 Behalve een voorlopig transferverbod tot de betaalbewijzen zijn geleverd wordt ook de Squad Size Limit-lijst verminderd met twee spelers ouder dan 21. Bijgevolg mogen er maximaal 23 voetballers ouder dan 21 jaar voorkomen op de SSL-lijst, die alle spelers omvat die inzetbaar zijn in. de competitie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer