©  Instagram Romelu Lukaku

En plots, in het midden van het Ballon d’Or-gala, lof voor Romelu Lukaku: “Ik noem jou regelmatig zoon, Petit Lukaku”

Lionel Messi kreeg maandag zijn zevende Gouden Bal, maar op het gala in Parijs werden nog andere prijzen uitgedeeld. Zo won Chelsea de trofee voor beste ploeg.

Vincent Van GenechtenBron: La Dernière Heure

De Blues pakten vorig seizoen de Champions League en dat was voldoende voor France Football om de Engelse club te bekronen. Clublegende Didier Drogba mocht de winnaar bekendmaken en verraste daarbij door Romelu Lukaku, die samen met enkele ploegmakkers de ceremonie vanuit Londen volgde, rechtstreeks aan te spreken.

“Romelu, die ik regelmatig ‘zoon’ noem of ‘Petit Lukaku’, ik ben blij je te zien”, aldus de Ivoriaanse gewezen topspits. “Ik had je hier zo graag bij ons gehad. Rom, je bent een van de beste spitsen ter wereld op dit moment. Je speelt voor de club van het jaar. Een topspits zijn bij Chelsea, daar komt een beetje druk bij kijken. Er zijn daar al veel goeie spelers gepasseerd, maar ik denk dat je ook deze uitdaging zult aangaan.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De Rode Duivel kon zijn fierheid nauwelijks onderdrukken.

“Ik ben erg blij om deel uit te maken van de club die me op 18-jarige leeftijd de kans gaf om een ​​droom te realiseren”, aldus Lukaku. “Ik ben hier om dag na dag te blijven verbeteren. Het is dan ook een eer om genomineerd te zijn, samen met zoveel uitstekende voetballer. Dit zijn ook de spelers die mij elke dag pushen om te proberen de beste te zijn en mijn niveau nog te verhogen.”

Drogba (links). ©  EPA-EFE

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer