Moderna-CEO Stéphane Bancel. ©  AFP

Topman Moderna: “Huidige coronavaccins werken waarschijnlijk minder goed tegen omikronvariant”

Het is onwaarschijnlijk dat de huidige coronavaccins even effectief zullen zijn tegen de nieuwe omikronvariant. Dat heeft de topman van vaccinfabrikant Moderna, Stéphane Bancel, verklaard in een gesprek met de Britse zakenkrant Financial times.

mtmBron: BELGA

Volgens Bancel kan het maanden duren voordat producenten genoeg coronavaccins kunnen maken die wel optimaal werken tegen de nieuwe variant. “Er bestaat geen wereld, denk ik, waarin (de effectiviteit, red.) op hetzelfde niveau ligt als bij de deltavariant”, zegt hij in het interview. “Ik denk dat het om een wezenlijke daling zal gaan. Hoe groot die zal zijn, weet ik niet, want we moeten de data afwachten.”

Prijs olie fors omlaag

Ondertussen duwt de schrik voor de nieuwe omikronvariant de prijs van ruwe olie fors omlaag. De prijs van een vat olie van de Noordzeesoort Brent zakt in de vroege handel 2,5 procent tot 71,62 dollar, terwijl een vat Amerikaanse WTI-olie 3 procent verliest tot 67,87 dollar.

De omikronvariant van het coronavirus werd vorige week ontdekt in Zuid-Afrika. Sindsdien duikt die in steeds meer landen op.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer