©  ISOPIX

WK DARTS. Dimitri Van den Bergh kent mogelijke opponenten in tweede ronde, loodzware loting voor Kim Huybrechts

Dimitri Van den Bergh (PDC-5) neemt het in de tweede ronde van het wereldkampioenschap darts op tegen de winnaar van een volledig Duits duel tussen Florian Hempel (PDC-87) en Martin Schindler (PDC-69). Voor Kim Huybrechs (PDC-32) kwam er maandag  een loodzware loting uit de bus.

Bron: BELGA

Als Van den Bergh de eerste horde neemt, wacht hem een duel met de Zuid-Afrikaan Devon Petersen (PDC-28), de Engelsman Jamie Hughes (PDC-41) of de Australiër Raymond Smith. De Pool Krzystof Ratajski (PDC-12) en de Engelsman Mervyn King (PDC-21) zijn de meest waarschijnlijke tegenstanders in de vierde ronde (1/8 finales). 

Het wordt voor Van den Bergh,, jeugdwereldkampioen in 2017 en 2018, de zevende WK deelname. Twee keer bereikte hij de kwartfinales (2018 en 2020). Vorig jaar ging hij er in de achtste finales met 4-2 uit tegen de Engelsman Dave Chisnall (PDC-14).

Kim Huybrechts, die net als Van den Bergh in de tweede ronde start, trof voor zijn elfde WK-deelname wellicht de zwaarst mogelijke loting.  Zijn eerste tegenstander komt uit een Engels duel tussen veteraan Steve Beaton (PDC-43),  er al voor de 21e keer op rij bij op het WK, en  “Queen of the Palace” Fallon Sherrock (PDC-94), die in 2019 furore maakte door als eerste vrouw een wedstrijd te winnen op het WK en ook nog de derde ronde te bereiken. Als Huybrechts Betaon of Sherrock een halt toe kan roepen, staat hij in de derde ronde wellicht tegenover de Welshe titelverdediger en nummer een van de wereld Gerwyn Price. Die moet zich dan eerst wel nog van de Engelsman Ritchie Edhouse (PDC-80) of de Chinees Wen Lihao ontdoen. 

In 2012 schopte Huybrechts het bij zijn debuut nog tot de kwartfinales, maar daarna gooide hij geen hoge ogen meer. een achtste fnale in 2020 is zijn op één na beste resultaat. Vorig jaar eindigde het in de derde ronde met een 4-2 nederlaag tegen de Engelsman Ryan Searle (PDC-15).

Het wereldkampioenshap 2022 van de Professional Darts Organisation vindt van 15 december tot 3 januari in het Alexandra Palace van Londen plaats. In de eerste twee rondes wordt er naar een best of 5 sets gegooid, in de derde en de vierde naar een best of 7. In de kwartfinales wordt dat best of 9, in de halve finales best of 11 en in de finale best of 13. De wereldkampioen steekt 500.000 pond (425.000 euro) op zak, voor de vicewereldkampioen is er 200.000 pond (170.000 euro).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer