Bizarre beelden uit Noorse voetbalcompetitie: theatrale doelman smeert eigen ploegmaat rode kaart aan opstootje

Opvallende beelden uit de Noorse competitie, meer bepaald uit het duel tussen Kristiansund BK en Viking Stavanger. Bij de uitploeg kregen doelman Patrik Gunnarsson en verdediger David Brekalo het diep in de blessuretijd met elkaar aan de stok. De doelman kreeg tot tweemaal toe een stevige duw van Brekalo en ging vervolgens theatraal neer. Reden genoeg voor de ref om rood te trekken voor de Viking-verdediger, die gekalmeerd moest worden door zijn resterende ploegmaats.

Raf Hermans

Was het een lang sluimerende ruzie die tot uitbarsting kwam, of een nooit gezien staaltje van tijd winnen? Feit is wel dat Viking net daarvoor een scheve situatie helemaal had omgedraaid. Pas in minuut 88 zorgde Berischa voor de 2-2 vanop de stip, in de 93e minuut trapte Bjorshol zijn ploeg naar een 2-3-zege. Waarna de poppen aan het dansen gingen binnen de eigen ploeg.

Het incident bleef naar verluidt niet al te lang hangen. Viking was er snel bij om via de officiële kanalen een foto van de twee de wereld in te sturen, met een toepasselijke boodschap: “Smile”.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Nog opvallend: in de samenvatting die Viking zelf op YouTube postte, is het incident niet te zien.