© raru

Maya spaart snoepjes voor Kleine Vincent

Hasselt

In de Sint-Jozefkerk in Tuilt stond de kerststal vorige week nog leeg, maar sinds zondag is daarin verandering gekomen. “Niet omdat we de beelden hebben geplaatst, maar omdat de mensen pakjes zijn komen brengen”, vertellen Robert Smeets en Yo Roosen. “Die gaan we zoals elk jaar schenken aan Sint-Vincentius. Dit jaar willen we vooral het project ‘Kleine Vincent’ onder de aandacht brengen en dus babyartikelen in de stal leggen voor kinderen die in armoede worden geboren zoals luiers, melk en babyvoeding. Uiteraard blijven ook andere voedings- en verzorgingsproducten welkom. Wij hopen dat de kerststal bomvol geraakt tegen Kerstmis.”

Maya Vanoppen (6) heeft alvast haar duit in het zakje gedaan. “Zoals elk jaar houdt Maya als ze snoep krijgt, telkens een deel opzij om het hier te komen schenken”, zeggen mama Marianne en papa Dirk. “We vinden het geweldig dat onze dochter dit doet.”

Wie alsnog wil helpen om de kerststal verder te vullen, is elke zondag welkom tussen 10 en12 uur. Wie er niet kan raken, kan bellen naar 0496/430986 of mailen naar yoroosen@hotmail.com. raru

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio