Kaat Swartebroeckx startte als 15-jarige Dreamcatchers for Golden Warriors op. © Vincent Kempf/rr

Ongeval

Tongerse die wereld veroverde met dromenvangers verongelukt in Duitsland

Tongeren -

Op de A4 in het Duitse Eschweiler-Weisweiler is zondagochtend Kaat Swartebroeckx (23) uit Tongeren verongelukt. De auto waarin zij zat werd op de pechstrook geraakt door twee andere auto’s die aan het slippen waren.

Mireille Maes/Dirk Roefflaer

Het ongeval gebeurde rond 7 à 8 uur op de A4 richting Keulen in Eschweiler-Weisweiler. Kaat zat achter het stuur, maar voelde zich onzeker omdat ze begon te slippen door de sneeuw. Ze zette zich op de pechstrook. Bedoeling was dat haar man Nicolas verder zou rijden. Hij stapte uit en zij kroop over de zetel. Op dat moment werd de auto door twee andere slippende voertuigen geraakt. De vrouw van 23 jaar zat gekneld. Voor haar kwam alle hulp te laat.

LEES OOK. Hoe de verongelukte Kaat (23) al op haar 15de een heldin werd voor kankerpatiëntjes

Haar echtgenoot werd naar het ziekenhuis gebracht. Hij was niet gewond, maar verkeerde vooral in shock. Hij werd ter observatie opgenomen op de intensieve diensten, maar mocht maandag weer naar huis. Bij het ongeval raakten nog twee andere personen gewond. Ze werden naar ziekenhuizen in de buurt gebracht.

 ©  BELGAIMAGE - Vincent Kempf/dpa

Dromenvangers

Kaat Swartebroeckx startte als 15-jarige Dreamcatchers for Golden Warriors op. Ze maakte met de giften die ze hiervoor kreeg dromenvangers voor zieke kindjes over heel de wereld. Op de sociale media komen de steunbetuigingen binnen.

LEES OOK. Kaat (15) maakt dromenvangers voor kinderen met kanker.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio